У Львові затримали наркоугруповання, яке збувало героїн (відео)

16:31 2 вересня 2022 р.

Фото до новини

Фігуранти – двоє чоловіків, віком 36 та 37 років. Зловмисники розповсюджували наркотичний засіб «героїн» серед місцевих наркозалежних. Збували виключно довіреному колу осіб, передаючи «товар» із рук у руки за готівку.


Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.com

У ході слідчих дій поліцейські вилучили у них брикети та згортки з героїном, орієнтовна вартість якого за цінами «чорного» ринку становить понад 2 мільйони гривень.

Припинили злочинну діяльність фігурантів оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Львівській області спільно зі слідчими та працівниками оперативних підрозділів ГУНП у Львівській області. 

Встановлено,  що двоє місцевих мешканців займалися незаконним збутом наркотичного засобу «героїн» на території м. Львова. 36-річний фігурант забезпечував постачання гуртових партій героїну на територію Львівщини. Його 37-річний спільник фасував «товар» на дози та збував виключно серед довіреного кола осіб під час особистих зустрічей за готівку. Одна доза героїну у них коштувала 4 тисячі гривень, а в місяць такий «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень прибутку.

Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД із залученням інспектора-кінолога зі службовою собакою провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях. В результаті виявлено брикети та згортки з героїном загальною вагою більше пів кілограма,  а також пакунок з канабісом. Крім того, вилучено електронні ваги, мобільні телефони, сім-карти банківські картки та гроші в національній та іноземній валюті. 

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку – понад два мільйони гривень. 

Все вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень. 

Одного із фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Слідчі вже повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби) Кримінального кодексу України.  Галицький районний суд м. Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 2 мільйони гривень.

Процесуальні рішення відносно іншого фігуранта будуть прийматися після надходження результатів експертиз.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура.

Смотрящий за львівським СІЗО організував канал постачання наркотиків: як працювала схема

На Львівщині виготовляли наркотик для ЄС і Росії (відео)

У Львові виправну колонію щодня постачали наркотиками

Партію героїну на 2,3 млрд грн намагалися переправити в ЄС як дипломатичний вантаж (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів