У Львові заарештовано за розкрадання бюджетних коштів чиновника ОДА й директора підприємства

19:10 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: advocat-cons.info

Екс-керівнику одного з департаментів ЛОДА й директору комерційної структури повідомлено про підозру за розкрадання бюджетних коштів. Райсудом посадовцям обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

«Оперативники Управління захисту економіки викрили схему привласнення державних коштів, організовану високопосадовцем та директором комерційної структури. 246 тисяч гривень чиновник ОДА вже встиг покласти до кишені, а заволодіння понад 2,3 мільйонів гривень було у майбутніх злочинних планах. Наразі вони знаходяться у ізоляторі тимчасового тримання», – повідомили сьогодні, 7 червня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції., де також розповіли подробиці:

«Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Нацполіції викрили колишнього керівника одного з департаментів Львівської облдержадміністрації та директора підприємства у заволодінні 246 тисячами гривень з бюджету при розробці проектної документації та пошукових робіт з реконструкції будівлі медичного закладу. Також поліцейські завадили і їх майбутнім злочинним намірам – заволодіння коштами в сумі понад 2,3 мільйона гривень.

Працівники УЗЕ спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції довели причетність чиновників до скоєння кримінальних правопорушень. Зокрема, встановлено, що у 2011 році між ОДА та підприємством було укладено договір на проведення робіт. Підприємство виконувало роботи з розробки проектної документації, а також роботи з реконструкції будівлі під хірургічне відділення однієї з лікарень Львівщини.

Один із організаторів злочинної схеми на той час обіймав посаду керівника департаменту Львівської ОДА. З метою заволодіння бюджетними коштами посадовці завищили вартість проектних робіт, які, зокрема, не відповідають вимогам чинного законодавства, на 250 тисяч гривень.

Наприкінці 2015 року кошти було перераховано на рахунки підприємства, а у лютому 2016 екс-чиновник вже отримав різницю готівкою. Окрім того, зловмисники намагались також заволодіти коштами вже при виконанні  робіт з реконструкції будівлі лікарняного закладу шляхом завищення норм кошторисного прибутку та норм адміністративних витрат. Вартість таких робіт становить понад 2,3 мільйона гривень.

Слідчим управлінням ГУНП у Львівській області колишньому посадовцю Львівської ОДА та директору підприємства повідомлено про підозру за частиною 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 2 статті 15 та частиною 5 статті 191 (замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Районним судом Львова посадовцям обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, як альтернатива – застава у розмірі 435 тисяч гривень кожному. На даний час оперативники УЗЕ та слідчі встановлюють причетність екс-керівника  департаменту до інших фактів протиправної діяльності, пов'язаною з розкраданням бюджетних коштів, а також особи, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів