У Львові затримали двох учасників кривавої бійки (відео, оновлено)

23:14 18 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

За даними тележурналіста, це не була побутова сутичка.

Львівські правоохоронці уже встановили особи всіх учасників двох кривавих сутичок, що сталися минулої ночі в обласному центрі. Двох із них наразі затримано, решту розшукують.

Про це повідомила кореспондентові агенції Укрінформ речниця обласного управління Національної поліції Світлана Добровольська. Вона також зазначила: «Для розслідування цих резонансних злочинів задіяні кращі фахівці львівської поліції. Вже встановлено усіх учасників двох бійок, що сталися минулої ночі на проспекті Свободи у Львові. Тривають слідчі заходи, правоохоронці працюють із очевидцями інцидентів».

Загалом у подвійному злочині підозрюють групу з трьох молодих чоловіків і однієї жінки. Близько 1.20 вони вчинили напад на двох юнаків поблизу оперного театру, внаслідок чого хлопці віком 17-18 років отримали ножові поранення і були госпіталізовані.

Через годину, орієнтовно о 2.30, на іншому кінці проспекту Свободи ця ж група підозрюваних поранила ще двох хлопців, один з яких – 19-річний львів’янин – помер до приїзду медиків. 

Спочатку правоохоронцям вдалося затримати 23-річну львів’янку і з її допомогою встановити особи трьох спільників. Одного із них, раніше судимого, затримано. Поки що у поліції не розголошують інших подробиць про нього, проте зазначають, що і він, і інші учасники різанини – місцеві жителі.

Про це повідомили сьогодні, 18 листопада, в агенції Укрінформ. Натомість тележурналісти розповіли в середу:

«Кровопролиттям закінчилося святкування Дня студента у Львові. Жорстока різанина сталася в самісінькому центрі міста. Близько першої ночі поблизу оперного театру до компанії молодих людей підійшов гурт молодиків, які почали чіплятися до дівчат. Коли ж хлопці стали на захист своїх дівчат, один із нападників дістав ніж.

17-річний потерпілий розповів: «Це навіть не було видно, як він його дістав. Я побачив, коли в мене вже текла юшка і він просто тримає його в руці. Я повертаюся до Назара, дивлюся, що з ним, йду до нього, повертаюсь – а їх нема. Вони були обдовбані чимось, це було зразу видно». 

Назар тепер у лікарні в реанімації. Йому проштрикнули лівий бік і пошкодили селезінку. «Він втратив біля 400-500 мілітрів крові. Вчасно спрацювала і швидка, і наші колеги, які прооперували», – розповів завідувач відділення анестезіології Львівської міської дитячої лікарні Ігор Лукасевич.

Поранивши двох студентів, молодики пішли далі. І через 500 метрів зчепилися з новою компанією. Там вони підрізали ще двох хлопців. Один, 19-річний помер, на місці.

Батьки загиблого хлопця в шоці. Вони досі не можуть збагнути, як в одну мить утратили дорослого сина. Батьки розповіли: «Міліція нічого не каже, ідем у прокуратуру».

У патрульній поліції кажуть, щойно дізнались про перших поранених – оголосили орієнтування і підтягнули у центр міста додаткові патрулі. Але спіймати нападників по гарячих слідах не змогли.

«Групу осіб не вдалося затримати, оскільки вони рухались в напрямку, який очевидці зазначили не достовірно. На момент злочину у центрі було надзвичайно багато людей, серед яких нападникам було надзвичайно легко скритися», – пояснила заступник комбата першого батальйона управління Патрульної поліції Львова Світлана Гірняк.

Упродовж дня правоохоронці встановила особи нападників. Але затримані ще не всі. З'ясовуються мотиви нападників і розшукуються свідки.

Керівник слідчого відділу Галицького відділу поліції ГУ МВС України у Львівській області Євген Штокало повідомив: «Вирішується питання щодо реєстрації за статтею 121 нанесення важких тілесних ушкоджень, а також замах на умисне вбивство, по другому факту зареєстроване кримінальне правопорушення за статтею 115 умисне вбивство».

Загалом криваві події забрали одне життя. Ще трьох молодих людей поранено».

Про це повідомили сьогодні, 18 листопада, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Тележурналісти розповіли також:

«Кривава різанина у Львові – у центрі міста минулої ночі сталися дві бійки. Один юнак загинув, ще у трьох ножові поранення. За фактом першої бійки відкрито провадження за статтею «хуліганство», за фактом другої – справу про вбивство. Про деталі інциденту дізнавалась кореспондент «Телеканалу новин «24» Оксана Лабойко, яка повідомила

«Хлопець, якого зарізали у центрі Львові, був студентом 2-го курсу Львівської Політехніки, йому було 19 років. Обидві бійки стались за участю однієї компані.

«Як розповідають очевидці – це були троє чоловіків та одна жінка. Спершу близько півдругої ночі біля Львівської опери вони напали на двох хлопців 17-ти і 18-ти років, яких підрізали. А приблизно через годину в декількох сотнях метрах від цього місця напали на ще двох хлопців 18-ти і 19-ти років, студентів Львіської Політехніки. Один загинув, один перебуває в лікарні. Загалом після нападів троє хлопців у лікарні, один з них у важкому стані у реанімації», – розповіла журналіст.

Начальник Львівського обласного управління Національної поліції.Дмитро Загарія повідомив, що особи нападників вже встановлені, дівчину затримали, інших шукають. «З власних джерел відомо, що це не була побутова сутичка, нападники були раніше засуджені», – додає кореспондет Телеканалу новин «24». Нагадаємо, вбивство сталось цієї ночі, коли молодь святкувала День студента».

Про це повідомили сьогодні, 18 листопада, на «Телеканалі новин «24».

Як інформував «ЩЛ», правоохоронці просять зголоситися очевидців загибелі 19-річного львів’янина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів