У Львові судитимуть зловмисників, які збували контрафактні товари під виглядом відомої марки

14:52 13 квітня 2023 р.

Фото до новини

Покупцям та компанії було завдано шкоди на загальну суму майже 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.com.

Організатора, 29-річного львів’янина, та двох виконавців, 28-річного мешканця Львова та 30-річного жителя Волинської області,  які продавали китайські мобільні телефони та аксесуари під маркою відомого бренду, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, зловмисники в мережі Інтернет розміщували оголошення про продаж мобільних телефонів, навушників, зарядних пристроїв та інших  аксесуарів однієї з найвідоміших марок, видаючи їх за оригінальний товар. Натомість, товари для продажу фігуранти замовляли з Китаю, після чого пакували їх у коробки з логотипами торгової марки.

Від протиправних дій злочинної групи покупцям та компанії було завдано шкоду на загальну суму 1 мільйон 766 тисяч гривень. Її відшкодовано.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели 17 обшуків на території Львівської та Волинської областей за місцем проживання та в автомобілях фігурантів, а також в орендованому офісі, в якому було облаштовано колл-центр. Було виявлено та  вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, навушники, зарядні пристрої, засоби брендування (пакувальні матеріали) та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Фейковий онлайн-магазин у зоні: на Львівщині викрили злочинців, які чистили банківські картки

На Львівщині активізувалися шахраї, які збирають у споживачів документи і кошти від імені газівників

У Львові розслідують факт шахрайства при зібранні благодійної допомоги на лікування

У Львові молодий чоловік оформив 25 кредитів на свою знайому і привласнив їх

У Львові шахрайка крала гроші з чужого телефону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів