У Львові пікетували виправну колонію

16:50 29 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: panoramio.com

Представники правозахисних організацій, громадські активісти та родичі засуджених протестували проти жорстокого побиття одного з в'язнів.

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 29 травня, в повідомленні «У Львові пікетували тюрму, в якій жорстоко побили засудженого»:

«Сьогодні, 29 травня, у Львові на вул. Хуторівка представники правозахисних організацій, громадські активісти та родичі пікетували Львівську виправну колонію №48, де вчора жорстоко побили засудженого за крадіжку Арзула Алієва. Як повідомив інтернет-виданню «Zaxid.net» представник правозахисної громадської організації «Листопад» Дмитро Павлюк, чоловіка у стані середньої важкості доставили у 8 клінічну лікарню.

«До центру правового захисту засуджених надійшла інформація про те, що 28 травня був жорстоко побитий Алієв Арзул. Міліціонери зламали йому три пальці на лівій руці, у двох місцях переламали праву руку. Крім того, завдали травму голови. Можливо, у Арзула струс мозку. Він потребує додаткового лікування на волі, бо у тюремних закладах не лікують. Тут одна таблетка і від розладу травлення, і від головного болю, і від решти захворювань», – розповів Павлюк.

Він також додав, що, за словами адміністрації тюрми, до засудженого застосували спецзасоби за порушення порядку. «А спецзасоби – це коли влітають 20 людей в камеру і кожен намагається хоча б раз вдарити. На ньому поламали одну дубинку, покрутили інші», – зазначив правозахисник.

Біля колонії зібралися близько 40 активістів, які вимагають розслідування та покарання винних, а також переведення засудженого до міської лікарні, де йому нададуть фахову медичну допомогу.

Як пояснив правозахисник, спочатку заступник начальника колонії, який зараз виконує обов’язки начальника Михайло Романов, не хотів спілкуватися з людьми, але коли вони перекрили дорогу, то він вийшов і пояснив, що працівники колонії «можливо перевищили дозволений ліміт».

За словами Романова, адміністрація тюрми розбереться з цією ситуацією упродовж 10 днів. Громадськості буде надана інформація про те, кого покарають і які заходи будуть вжиті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів