У Львові підозрюють контрабандиста й розкрадача палива в замовленні підпалу автівки

09:00 11 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Прокурори спільно з працівниками СБУ з’ясували особи причетних до підпалу автівки кореспондентки «Радіо Свобода».

Про це повідомили в офісі Генерального прокурора, де також розповіли, що слідчі оголосили підозру ймовірному замовнику, пособнику і підбурювачу підпалу автомобіля львівської кореспондентки «Радіо Свобода». За версією слідства, у вчиненні цього злочину підозрюється раніше судимий львів’янин, відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці.

Крім того, на думку слідства, до цього злочину, ймовірно, причетний працівник Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який у змові з ініціатором, підшукував виконавця, підбурював його до вчинення злочину та передавав кошти за виконану «роботу». Йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

Попередня правова кваліфікація злочину – за частиною 2 статті 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.  Йдеться про інцидент, який стався у ніч на 30 січня 2020 року на вулиці Кубійовича у Львові.

Прокурор Львівської області Ірина Діденко уточнила, що підозру в замовленні підпалу оголошено 48-річному безробітному, раніше судимому львів'янину, (відомому у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці), й 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції (22 роки працює в поліції), який у змові зі замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину й, зрештою, передачі коштів за виконану «роботу». Його оголошено у розшук.

Як інформував «Щоденний Львів», правоохоронці затримали підозрюваного в підпалі автівки львівської журналістки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів