Правоохоронці затримали підозрюваного в підпалі автівки львівської журналістки

10:00 6 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Правоохоронці затримали в Одесі підозрюваного у підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук у Львові.

Про це повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Twitter»  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який також розповів: «Проведено обшуки. Доказової бази вистачає. Палій – студент, громадянин Молдови. Хто його спонукав на таке – встановлюємо», — написав він.

У Головному управлінні поліції у Львівській області уточнили: «19-річного уродженця Молдови викрили та затримали оперативники карного розшуку поліції Львівщини спільно з працівниками Головного управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області».

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський розповів: «Правоохоронці провели колосальну роботу – опитали кількасот громадян, вивчили записи десятків камер відеоспостереження та відстежували переміщення зловмисника. Він кілька разів переодягався, намагався змінити зовнішність, проте, незважаючи на це, нам вдалось встановити його місцеперебування – і 5 лютого його затримали в Одесі, куди він втік після скоєння злочину. Затримати зловмисника, 19-річного уродженця Молдови, допомогли колеги – оперативники карного розшуку поліції Одеської області. Зараз слідство встановлює причетність до скоєння цього злочину інших осіб».

Слідчі  Галицького відділу поліції повідомили затриманому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Автомобіль «Мітсубіші Кольт» львівської журналістки, який вона залишила припаркованим біля будинку, був підпалений в ніч на 30 січня у Галицькому районі Львова. Вогнем було пошкоджено передню частину кузова та моторний відсік автомобіля.

Як інформував «Щоденний Львів», автомобіль журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук був підпалений опівночі 30 січня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів