У Львові на утепленні лікарні підрядник вкрав майже 600 тисяч гривень

19:25 18 травня 2021 р.

Фото до новини

Правоохоронці повідомили львівському підприємцю про підозру у заволодінні майже 600 тисячами гривень бюджетних коштів.

Зловмисника, 58-річного львів’янина, викрили слідчі відділу розслідувань злочинів загальнокримінального спрямування слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.  

Як встановили правоохоронці, під час виконання будівельно-ремонтних робіт з покращення енергоефективності будівлі головного корпусу однієї з медичних комунальних установ Львівської обласної ради, директор підприємства-підрядника (одного з львівських ТзОВ) заволодів коштами обласного бюджету у сумі майже 600 тисяч гривень. 

Так, під час проведення робіт керівник ТзОВ вносив в акти приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості, зокрема, щодо використаних матеріалів та їх вартості, а також щодо обсягу проведених робіт. 

Для покращення енергоефективності будівлі підприємство-підрядник використовувало значно дешевші матеріали неналежної якості, ніж були зазначені у відповідних актах. Різниця між вартістю матеріалів, внесених у підроблені офіційні документи, та реальною вартістю фактично використаних матеріалів становила 585,8 тисяч гривень – цими коштами й заволодів директор підприємства. 

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України та ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

За повідомленням обласної прокуратури, встановлено, що з серпня по грудень 2016 року службовець підробляв офіційні документи та вносив до них завідомо неправдиву інформацію про вартість використаних матеріалів (завищував ціни) при виконанні товариством будівельних робіт у головному корпусі комунальної установи ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр». Таким чином він зміг заволодіти бюджетними коштами на суму понад 585 тис грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів