У Львові муніципали побили працівників ринку Добробут (відео)

10:24 21 вересня 2022 р.

Фото до новини

Підприємці та працівники ринку Добробут вимагають звільнення чиновників Львівської міської ради, які відповідальні за побиття громадян муніципалами.

2 вересня виконком Львівської міської ради ухвалив рішення "Про облаштування укриття (бомбосховища) у Галицькому районі м. Львова та забезпечення функціонування тимчасової автостоянки". Як стало відомо пізніше, відповідальним за виконання рішення призначили заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача

12 вересня загін муніципальної варти Львівської міської ради під час спроби демонтувати брами на вулиці Старій, поблизу ринку Добробут, травмував двох мешканців, один з яких звернувся з заявою про побиття до поліції. 14 вересня під час другої спроби демонтувати брами одну жінку госпіталізували до лікарні внаслідок побиття працівниками муніципальної варти Львівської міської ради. Після цього й створили робочу групу для врегулювання ситуації.

Підприємці і працівники ринку Добробут звернулися з відкритим листом до керівників фракцій Львівської міської ради. «Вважаємо, що чиновники міської влади, які виконували рішення виконкому, порушили не лише всі можливі закони держави, але й моральні засади суспільства, а тому їхні дії не можуть залишитися безкарними», – йдеться у відкритому листі, який підписали 142 особи. 

Автори листа нагадали чиновникам Львівської міської ради, що «відповідно до Статуту тергромади Львова, місцеве самоврядування у Львові здійснюється на засадах: поваги до людської гідності, прав та свобод людини і громадянина, верховенства права, демократії, відкритості та транспарентності, підзвітності та відповідальності перед територіальною громадою м. Львова її органів та посадових осіб».

Вони наголосили на тому, що влада міста утаємничила і не ознайомила їх з текстом рішення виконкому Львівської міської ради, яке стала підставою до силових дій муніципалів. Тому у підприємців ринку виникли обґрунтовані побоювання, що облаштування автостоянки змінить схему організації руху на вулиці Старій і організацію функціонування ринку загалом, що призведе до перекриття єдиного автомобільного заїзду на територію ринку, який використовується для завезення товарів.

Натомість Львівська міська рада вважає, що інтереси міської громади порушено внаслідок самовільного зайняття комунальних земель ринком Добробут.

За інформацією авторів листа, ринок Добробут у Львові забезпечує роботою майже 300 підприємців, реалізаторів і робітників. 

Ринок Добробут у Львові хочуть продати за 5-10 млн євро: мерія попередила, що земля належить місту

Самовільне будівництво родини Брезіцьких біля ринку «Добробут» зупинила ДАБК

У Львові біля ринку "Добробут" затримали патрульного поліціянта-хабарника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів