У Львові лише оштрафували кіберзлочиця

11:10 21 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

46-річний львів’янин незаконно надавав доступ до хітів кінопрокату

Про це повідомили в п’ятницю, 21 червня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Чоловік заподіяв збитки відомим іноземним кінокомпаніям на загальну суму в майже 7 300 000 гривень. Як з’ясували працівники відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області Карпатського управління кіберполіції, 46-річний львів’янин адміністрував з 10 вересня 2016 року до 3 травня 2019 року придбані ним раніше три веб-сайти».

«Зловмисник незаконно розміщував на них в онлайн-кінотеатрах фільми для перегляду і копіювання та отримував кошти за рекламу. Не маючи дозволу правовласників на фільми, він порушив Закон України «Про авторське право та суміжні права» і спричинив кінокомпаніям матеріальні збитки на загальну суму 7 295 670 гривень», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«На підставі судової ухвали в квартирі чоловіка правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили п’ять системних блоків, що використовувалися як сервери для розповсюдження фільмів всесвітньо відомих компаній. Незаконна діяльність трьох онлайн-кінотеатрів була припинена», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Зловмиснику повідомили про підозру за частиною 2 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав). Обвинувальний акт був скерований до суду. За його рішенням чоловік визнаний винним та має сплатити штраф у розмірі 17 000 гривень, а також розглядалося питання щодо відшкодування правовласникам фільмів заподіяних збитків. Вилучена у львів’янина техніка конфіскована», – повідомили в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів