У Фурдичка конфіскували будинок, 5 квартир, 2 гаражі, 2 автівки

23:18 6 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Верховний Суд підтвердив вирок ексдиректору Інституту агроекології, якого ВАКС посадив на 8 років.

Про це повідомив у ТК Центр протидії корупції, пише Dailylviv.com.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду (не плутати з Касаційним господарським) залишив без змін вирок щодо колишнього директора Інституту агроекології НААН України Ореста Фурдичка, якого НАБУ впіймало на хабарі в 500 тисяч доларів.  

Заслухавши доводи сторін, Верховний Суд підтримав позицію прокурора САП і відмовив стороні захисту у задоволенні їхніх касаційних скарг. 

Таким чином, вирок ВАКС (8 років ув’язнення з конфіскацією майна) залишився в силі. 

Зокрема, у Фурдичка конфіскували будинок, 5 квартир, 1/3 ще однієї квартири, 2 гаражі, автівки BMW X5 та Nissan Pathfinder.

Його також позбавили права протягом трьох років після відбуття покарання займати керівні посади на державних та комунальних підприємствах. 

Нагадаємо, що Фурдичка затримали ще в грудні 2017 року неподалік від його місця роботи з першою частиною хабаря (300 тисяч доларів). 

Загалом посадовець хотів отримати від засновника приватної компанії 500 тисяч доларів. Інакше погрожував розірвати договір спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

У 2017 році за кілька місяців до затримання на гарячому тодішній президент Порошенко нагородив Фурдичка орденом Ярослава Мудрого V ступеня. Ще раніше хабарник отримав грамоти і ордени від різних державних органів.

П'ятого голову Львівської облради можуть ув'язнити на 12 років

Ексголову Львівської обласної ради взяли під варту одразу в залі суду

8 років з конфіскацією майна. Подробиці кримінальної історії Ореста Фурдичка

Ексголову Львівської облради засудили за хабар у пів мільйона доларів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів