Ексголову Львівської обласної ради взяли під варту одразу в залі суду

21:59 6 червня 2022 р.

Фото до новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок ВАКС без змін, яким колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України, ексголову Львівської обласної ради Ореста Фурдичка визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту, та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, пише Dailylviv.com. 

Ця ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду Верховного Суду впродовж трьох місяців з дня її постановлення.

На виконання вироку колишнього директора Інституту взято під варту в залі суду.

Нагадаємо, директора Інституту було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди – 300 тис. доларів США. Загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тис. доларів США.

30.07.2021 ВАКС визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Орест Фурдичко є батьком співака заслуженого артиста України Андрія Фурдичка, який виступав під сценічним псевдонімом Андрій Князь. У його біографії зазначено, що він народився в родині директора «Львівлісу» Ореста Фурдичка. 

8 років з конфіскацією майна. Подробиці кримінальної історії Ореста Фурдичка

П'ятого голову Львівської облради можуть ув'язнити на 12 років

Зловживання з гуманітарною допомогою на Львівщині: хто під підозрою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів