У Чехії звільнили вчительку, яка виправдовувала дії Путіна проти України і називала українців «нацистами»

11:58 8 грудня 2023 р.

Фото до новини

У квітні 2022 року учні восьмого класу школи Na Dlouhém lán зробили запис уроку, на якому вчителька Мартіна Беднаржова розповідала, що в Україні "немає війни".

Вчителька Мартіна Беднаржова програла у судовій суперечці з початковою школою Na Dlouhé lán, яка звільнила її після того, як вона перед учнями допитувала про російські злочини на війні з Україною. Рішення постановив Празький муніципальний суд. Про це інформує Irozhlas, пише  DailyLviv.com.

“Якщо ви подивитеся на Київ, то побачите, що показують камери з міста. Буквально вчора побачила картинку сучасного Києва. Таке враження, що там нічого не відбувається”, — говорила вона тоді.

Також Беднаржова стверджувала, що українці нібито вбивали російське населення на Донбасі.

"Ці росіяни були вбиті в Донецькій і Луганській областях, ліквідовані тільки тому, що вони були росіянами. І ліквідовані вони були фактично українськими нацистськими угрупованнями, що підпалювали їхні будинки, здирали з людей шкіру живцем, вбивали дітей і так далі. (…) На це постійно звертав увагу путін", — говорила вчителька.

Читайте також: Однокласниці з Львівщини відповідатимуть за агресію ерефії у суді

Школярі не погодилися з нею і відповіли, що бачили в новинах, як горить Київ та інші міста України. Але тоді Беднаржова сказала, що "чеське телебачення пов’язане з мільярдером Соросом", тому йому не варто вірити.

Після оприлюднення запису вчительку звільнили зі школи. Вона подала позов до суду, але у лютому той визнав це рішення законним. Беднаржова подала апеляцію і окружний суд виправдав її, посилаючись на свободу слова.

Згодом апеляційна колегія направила справу на дорозслідування та повторний розгляд і напередодні Празький муніципальний суд знов визнав звільнення законним.

Читайте також: Фаріон заявила, що подасть до суду на наказ про звільнення без підписів

Сама вчителька стверджувала, що запис "змонтовано" і вимагала, щоб на засідання запросили її учнів.

У рішенні суду сказано, що Беднаржова порушила Закон про освіту, правила внутрішнього розпорядку школи та Трудовий кодекс. Окрім цього, її звинувачують у виправданні геноциду.

Нагадаємо, за 28 років життя на Львівщині росіянин не вилікувався від агресивного антиукраїнства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів