Троє підозрюваних заплатили 140 млн грн і пішли з СІЗО додому

20:46 24 листопада 2023 р.

Фото до новини

Їх обвинувачують у розкраданні держкоштів та спробі підкупу держслужбовців.

Ексголова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, нардеп Андрій Одарченко та забудовник Сергій Копистира внесли заставу та вийшли із СІЗО. Про це повідомив Центр протидії корупції, пише DailyLviv.com

Застава Щиголя 25 млн грн, Одарченка — 15 млн грн, Копистира — 100 млн грн. Усі вони підозрюються у розкраданні держкоштів та спробі підкупу держслужбовців. 

Додамо, що прокурори САП просили значно більші суми грошових застав для Щиголя (50 млн грн) та Копистири (199,9 млн грн).

Після виходу із СІЗО усі підозрювані повинні будуть дотримуватися низки обов'язків, зокрема утриматися від спілкування з свідками чи іншими підозрюваними, здати паспорти для виїзду за кордон та носити електронний браслет.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя та його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору. НАБУ і САП викрили організовану групу у складі з керівництвом Держспецзв’язку, які заволоділи державними коштами на суму понад 62 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів