Судитимуть водія, який вчинив на Самбірщині смертельну ДТП і втік

13:02 13 вересня 2024 р.

Фото до новини

Обвинувачений в стані алкогольного сп’яніння керував автомобілем «ВАЗ 2101», гальмівна система якого перебувала у несправному стані.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Самбірського району. Йому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортного засобу в стані алкогольного сп’яніння та залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані  (ч. 3 ст. 286-1,ч. 1 ст. 135 КК України).

Дорожньо-транспортна пригода сталась 21 лютого 2023 року поблизу села Морозовичі Самбірського району.

Читайте також: Суд виніс вирок водію смертельного ДТП з трьома загиблими

Слідством встановлено, що обвинувачений в стані алкогольного сп’яніння керував автомобілем «ВАЗ 2101», гальмівна система якого перебувала у несправному стані. Надалі чоловік, не вибравши безпечної швидкості руху із врахуванням технічного стану транспорту, не надав дорогу автомобілю «Volkswagen Transporter». В результаті чого допустив виїзд на нерегульоване перехрестя з головною дорогою, де відбулось зіткнення із вищезгаданою  автівкою.

Після вчиненого ДТП фігурант покинув місце події, цим самим залишив чоловіка без допомоги.

Потерпілий, який отримав тяжкі тілесні ушкодження та бувши у безпорадному стані, помер на місці аварії.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, цього тижня суд виніс вирок 24-річному водію за п'яну, смертельну ДТП. Чоловіку призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів