Суд виніс вирок водію смертельного ДТП з трьома загиблими

14:36 27 жовтня 2023 р.

Фото до новини

19-річний водій їхав за кермом легковика у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Вирок суду оприлюднив портал «Медіа Дрогобиччина», пише DailyLviv.com.

Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини виніс вирок Назарію Голубінці, який у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння вчинив важку ДТП біля Борислава, у якій загинули троє людей. Винуватцю аварії призначили 12 років ув’язнення та зобов’язали виплатити пораненим, та родичам загиблих понад 4 млн грн компенсації.

Смертельна ДТП трапилася 24 серпня 2021 року, близько 23.00, на автодорозі «Борислав-Самбір-Мостиська-Дрогобич» у селі Попелі Дрогобицького району.

Як встановили правоохоронці, водій автомобіля «Фольксваген Пасат», 19-річний мешканець Борислава, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення з «Фольксвагеном Гольф», за кермом якого перебував мешканець того ж міста віком 40 років. Внаслідок зіткнення водій «Гольфа» та двоє його пасажирів від отриманих травм померли на місці події, ще троє отримали тілесні ушкодження. Правоохоронці встановили, що водій автомобіля «Фольксваген Пасат» керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, чоловік ніколи не мав посвідчення водія. Також у цій ДТП потерпіли пасажири “Фольксваген Пасат”.

У ДТП загинули: 15-літня Надія Довжинська, 19-літній  Мар’ян Багрій, які мешкали у Ясениці Сільній та 40-річний водій – мешканець Борислава Ярослав Білий.

Потерпілі, які вижили у розтрощеному “Фольксваген Гольф”– мешканці Ясениці Сільної: 17-річна Христина Олексовська та 19-річні Роман Багрій і Руслан Шифурка.

Обвинувачуваний – Назарій Голубінка, 2002 р.н., мешканець м.Борислав, на момент ДТП йому було 19 років.

За фактом ДТП правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

У суді обвинувачуваний своєї вини щодо звинувачень йому про кермування в стані алкогольного сп’яніння не визнав, говорив, що їхав зі швидкістю 60 км своєю смугою, його засліпило світло зустрічного автомобіля. Казав, що алкоголь вживають тільки слабохарактерні, а наркотиків не вживав зроду.

Однак медична експертиза показала, що обвинувачуваний перебував у стані алкогольного сп’яніння (0,34 проміле) та наркотичного сп’яніння (марихуана) одночасно.

Також експертиза спростовала твердження обвинувачуваного про швидкість 60 км – на момент появи в полі зору відеофіксатора, винуватець ДТП їхав зі швидкістю в межах від 128 до 167 км/год.

Судом доведено, що Назарій Голубінка, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, не маючи права водіння ТЗ, рухався автомобілем зі швидкістю не менш як 128 км/год, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з зустрічним автомобілем з усіма відомими наслідками.

 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів