Суд у Львові заарештував підозрюваного в торгівлі жінками

12:10 26 червня 2018 р.

Будинок №2 на вулиці Чоловського у Львові, в якому, зокрема, розташований Галицький районний суд

Будинок №2 на вулиці Чоловського у Львові, в якому, зокрема, розташований Галицький районний суд
Фото: old.court.gov.ua

У Львові триматимуть під вартою жителя Вінниччини, якого підозрюють у вербуванні жінок у сексуальне рабство.

Про це повідомили у вівторок, 26 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими та оперативниками Головного управління Нацполіції у Львівській області викрито факт вербування українок задля їх сексуальної експлуатації. З’ясовано, що до скоєння злочину причетний 56-річний мешканець Вінницької області».

«Зловмисник достовірно знав, що двоє жінок із Миколаївщини опинились у складних життєвих обставинах (відсутнє житло, робота та гроші), скористався їх уразливим станом і завербував їх у травні-червні 2018 року для роботи у борделях Китаю. Правоохоронці затримали чоловіка у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України безпосередньо під час відправки дівчат у аеропорту «Бориспіль», – поінформували також у прокуратурі.

«Правопорушнику повідомлено про підозру за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вчинена за попередньою змовою групою осіб), якою передбачено покарання у вигляді від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Галицький районний суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 528 тисяч гривень», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів