Суд у Львові повернув громаді п’ять гектарів землі

11:00 20 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: foursquare.com

Прокуратура Львівської області домоглася повернення з незаконного використання п’ять гектарів землі вартістю понад 91 мільйон гривень.

Про це повідомили в п’ятницю, 20 вересня, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли подробиці: «У жовтні минулого року прокуратурою Львівської області виявлено факт систематичної несплати підприємством орендної плати за користування земельною ділянкою площею п’ять гектарів і вартістю понад 91 мільйон гривень (землі для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування)».

«Договір оренди було укладено між товариством та Східницькою селищною радою на 25 років. Усупереч положенням земельного та цивільного законодавства, Закону України «Про оренду землі», суб’єкт господарювання використовував землю, при тому упродовж останніх трьох років не сплачував орендної плати», – поінформували також у прокуратурі.

«З метою усунення допущених порушень, органи прокуратури області пред’явили позов, який рішенням Господарського суду Львівської області, залишеним в силі постановою Західного апеляційного господарського суду, повністю задоволено. Договір оренди розірвано, а території повернуто місцевій громаді. До Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про розірвання договору», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів