Суд у Городку простив водію смерть дизайнера Петра Нестеренка-Ланька

16:42 2 травня 2021 р.

Фото до новини

Суддя Городоцького районного суду визнала обвинуваченого винним у вчиненні смертельної аварії і призначила йому три роки позбавлення волі, але звільнила від відбування покарання, замінивши його роком іспитового терміну.

Городоцький районний суд звільнив від відбування покарання водія Nissan, який на пішохідному переході збив 37-річного львівського дизайнера, засновника Lviv Fashion Week Петра Нестеренка-Ланька. Обвинуваченому призначили рік іспитового терміну, інформує Zaid.net.

Як писав DailyLviv, аварія трапилася 23 листопада 2020 року на трасі Львів – Шегині в Бартатові, що в Городоцькому районі.

У матеріалах справи вказано, що о 22:10 водій Nissan Qashqai Олег Я. їхав у напрямку Львова та збив Петра Нестеренка-Ланька, який у той час йшов нерегульованим пішохідним переходом. Від отриманих травм він помер на місці.

У суді 35-річний Олег Я. свою вину визнав повністю та пояснив, що аварія трапилася несподівано, втім він намагався допомогти потерпілому. Після інциденту винуватець аварії відшкодував батькам загиблого моральну й матеріальну шкоду. Своєю чергою мати дизайнера попоросила суворо не карати водія й зазначила, що претензій до нього не має.

Враховуючи обставини, суддя Городоцького районного суду Наталія Яворська визнала Олега Я. винним у вчиненні смертельної аварії та призначила йому три роки позбавлення волі. Враховуючи його каяття та примирення з батьками загиблого дизайнера, суд звільнив Олега Я. від відбування покарання та призначив йому рік іспитового терміну. Впродовж року він має періодично з’являтися до органів державної пенітенціарної служби та повідомляти про зміну місця проживання чи роботи.

Крім цього, водій Nissan має заплатити 13,7 тис. грн судових витрат. На це рішення можна подати апеляцію впродовж 30 днів після оголошення вироку.

На Львівщині судитимуть підприємця, який 5 років тому незаконно видобував природний газ

У Солонці біля Львова камери автофіксації спіймали автомобіль-двійник

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів