На Львівщині судитимуть підприємця, який 5 років тому незаконно видобував природний газ

15:05 29 квітня 2021 р.

Фото до новини

Керівнику одного з комерційних підприємств поліцейські вручили підозру за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – 880 тисяч метрів кубічних природного газу.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомило Управління комунікації Національної поліції України за матеріалами Головного слідчого управління, пише Dailylviv.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що у 2016 році на Львівщині керівник одного з комерційних підприємств за відсутності передбаченого законом дозволу та без сплати встановлених загальнообов’язкових платежів здійснив видобування корисних копалин загальнодержавного значення – природного газу обсягом понад 880 тис. метрів кубічних. Своїми діями зловмисник завдав державі збитки на суму понад 4,3 млн гривень. Надалі незаконно добуті корисні копалини були реалізовані на території України.

У грудні 2020 року поліцейські повідомили зловмиснику про підозру.

Наразі слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України. 

Йдеться про факт незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинення правочинів з майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинених у великому розмірі та умисного ухилення від сплати обов'язкових платежів, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчиненому службовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

Зловмиснику може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

За 21 крадіжку на Сихові львів’янину присудили майже 4 роки за ґратами

У Солонці біля Львова камери автофіксації спіймали автомобіль-двійник

Ексльвів'янина відсторонили від посади керівника НААН: за елітний позашляховик-хабар

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів