Що робити вступнику до ВНЗ, якщо прийшла повістка з військкомату

15:18 2 липня 2020 р.

Фото до новини

Від призову на військову службу звільнять лише тих, хто навчатиметься на стаціонарній формі навчання.

Цьогорічна призовна кампанія на військову строкову службу у зв’язку із карантином була перенесена на травень, червень і липень. Так само було зміщено дати проведення незалежного тестування та вступної кампанії у вищі навчальні заклади.

-  Якщо призовнику, який планує вступати у вищі навчальні заклади, прийшла повістка -  це не є проблемою. Юнакові необхідно з’явитись за викликом військкомату на засідання районної призивної комісії та надати необхідні документи, що засвідчують його реєстрацію як абітурієнта для вступу у ВНЗ. Написати заяву голові районної призовної комісії про намір вступити у вищий учбовий заклад. Цю заяву скерують до  обласної призовної комісії де і приймається рішення про надання можливості вступу у вищий навчальний заклад. У випадку невступу у вищий навчальний заклад призовник буде призваний під час наступного призову восени. – зазначив військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко.

Крім того, після вступу у вищий навчальний заклад юнак має надати до військового комісаріату довідку про те, що він проходить навчання у ВНЗ і отримати відтермінування на період навчання. Така довідку надають упродовж усього періоду навчання - один раз на рік.

Відтермінування надається тільки тим призовникам, які навчатимуться на денній (стаціонарній) формі навчання. Заочна форма навчання такого права не надає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів