СБУ затримала експоліціянта-організатора підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода»

22:04 17 серпня 2020 р.

Фото до новини

Служба безпеки України викрила у Львові колишнього працівника Національної поліції, який за версією слідства, у січні цього року організував підпал автомобіля журналістки «Радіо Свобода».

Оперативники спецслужби виявили місцезнаходження зловмисника і на виконання рішення слідчого судді затримали його.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині ) та ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України, слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії.

Заходи з викриття зловмисника проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, підпал авто журналістки Галини Терещук стався у ніч на 30 січня 2020 року на вулиці Кубійовича у Львові. Після цього правоохоронці затримали в Одесі виконавця злочину - 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали йому запобіжний захід.

За повідомленням Радіо Свобода, оперативники СБУ у Львівській області розшукали і затримали колишнього поліцейського, причетного до підпалу авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук, написала на своїй сторінці у фейсбуці керівниця обласної прокуратури Львівщини Ірина Діденко.

«11.02.2020 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомлено про підозру у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану «роботу». Його було оголошено у розшук. Наразі готуємо клопотання про обрання міри запобіжного заходу», – повідомила Ірина Діденко.

Керівник прокуратури не вказує прізвище поліцейського, але з поданої нею інформації випливає, що мова про Михайла Чердака, який фігурує у справі підпалу автомобіля подружжя журналістки Галини і Василя Терещуків.

У день затримання ймовірного замовника підпалу авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук відбувся підпал машини іншого співробітника Радіо Свобода – водія програми журналістських розслідувань «Схеми» Бориса Мазура.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів