СБУ вбило співробітника ГУР, який попередив Київ про плани Путіна наступати 24 лютого

12:37 22 січня 2023 р.

Фото до новини

Начальник Головного розвідувального управління Міноборони Кирило Буданов сказав, що він «чудово знає людей, які стратили Кірєєва», який був учасником українсько-російських перемовин у Мінську.

Денис Кірєєв –​ учасник українсько-російських переговорів у Білорусі –​ був штатним співробітником ГУР Міноборони України, якого працівники СБУ вбили в автівці СБУ у Києві 5 березня, а тіло Кірєєва викинули на вулицю, заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода очільник ГУР Кирило Буданов, пише Dailylviv.com.

За його словами, він, особисто, знав Кірєєва з 2009 року і версію про те, що Кірєєв міг працювати на Росію, очільник ГУР відкидає категорично.

Радіо Свобода поговорило з Кирилом Будановим через три дні після того, як про Дениса Кірєєва написало видання The Wall Street Journal (WSJ). У публікації йшлося про те, що саме Кірєєв у деталях попередив українське керівництво про плани Путіна наступати на Київ 24 лютого. Як зазначає WSJ, коли Кірєєв їхав на другу переговорну зустріч у Білорусь, по дорозі його вбили співробітники СБУ, вважаючи Кірєєва російським агентом. Пізніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Кірєєва вбили через брак координації між ГУР і СБУ.

Кирило Буданов каже, що він «чудово знає людей, які стратили Кірєєва» і що з приводу цього вбивства він мав персональну розмову з тодішнім керівником СБУ Іваном Бакановим. Баканов ніяк не пояснив вбивство Кірєєва. За словами Буданова, це була їхня остання розмова.

Зараз у цій справі йде слідство. Його проводить ДБР.

Головне завдання, яке ГУР Міноборони України поставили Кірєєву під час перемовин у Мінську – це затягнути процес для того, щоб виграти час. Кірєєв особисто знав двох осіб з того переговорного процесу, які представляли російську сторону, каже Кирило Буданов. Виходить, що у того, хто віддав наказ вбити Кірєєва, було на меті або зірвати ці переговори, або послабити на цих перемовинах позиції України, ліквідувавши Кірєєва. 

- Яка ваша мотивація говорити про це? - запитала Буданова журналістка Радіо Свобода.

– Моя мотивація дуже проста, - відповів Кирило Буданов. - Я зараз вимушений це все коментувати, у тому числі спілкуватися з вами, бо пішла серйозна інформаційна хвиля і пішла дуже серйозна хвиля по протидії. Паплюжити пам'ять нашого героя не дозволю нікому! З протидією я в принципі звик жити. Це ніяк мені життя не затьмарює, як то кажуть. Проте паплюжити пам'ять нашого героя не дозволю нікому! Ось і все.

– Влітку Володимир Зеленський відсторонив Івана Баканова з таким формулюванням, що його дії могли призвести до загибелі людей. Чи йшлося про Кірєєва? - спробувала уточнити журналістка.

– Я не знаю, що саме мав на увазі президент. Коментувати висловлювання посадових осіб, а тим більше, першу особу держави, не можу, - поставив крапку у бесіді Кирило Буданов. 

Немає часу займатися зрадниками: Президент позбавив звань двох генералів

Президент призначив в.о. голови СБУ

Вирішується питання про звільнення 28-ми посадових осіб СБУ, - Зеленський

Комісія проголосувала за голову Спеціалізованої антикрупційної прокуратури: кого затвердили

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів