САП просить зняти недоторканність з двох нардепів

16:20 12 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала на погодження генпрокурору Юрію Луценку подання про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського (Радикальна партія Олега Ляшка) та Дениса Дзензерського («Народний фронт»).

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про це у понеділок, 11 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

«За процесуального керівництва САП детективами Національного антикорупційного бюро України зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності народних обранців за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації», – зазначили правохоронці. Подання на нардепів направили Луценку для погодження та внесення на розгляд Верховної Ради.

«Денис Дзензерський не задекларував за 2015 та 2016 роки відомості про наявність фінансових зобов’язань у загальній сумі понад чотири мільярди гривень . Це – кошти, які стягуються з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили. Сам нардеп стверджує, що не мав їх декларувати», – поінформували в інтернет-виданні «Українська правда»

«Сергій Скуратовський упродовж двох років не декларував мальтійську компанію і яхту, яку згодом переписав на помічницю. Справу проти нього відкрили у вересні 2017 року. Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу 8 лютого заявив, що до виборів не очікує позитивних розглядів стосовно справ з питань до електронних декларацій народних депутатів», – повідомили також в інтернет-виданні «Українська правда»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів