САП підозрює в незаконному відчуженні землі посадовців Львівської міськради

17:00 21 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Прокурори САП повідомили про підозру посадових осіб Львівської міськради, зловживання яких під час операцій із земельними ділянками на території Рясне-Руської сільської ради завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн. гривень

Про це повідомили в четвер, 21 листопада, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, де також розповіли, що в 2015 році до правоохоронних органів звернулись понад 60 громадян зі заявами про незаконне відчуження належної їм землі. Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що дійсно понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області як земля сільськогосподарського призначення. Наразі посадовцям інкриміновано вчинення корупційного злочину, передбаченого частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України, тобто організація зловживання та зловживання владою або службовим становищем, а умисне в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам.

Одразу після вручення підозр, прокурорами САП вручено клопотання про обрання вказаним особам запобіжних заходів.

Як інформував «Щоденний Львів», прокурори вручили підозру міському голові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів