Садовий проситиме в суду покарання за недоотримання 147 мільйонів гривень

17:57 27 листопада 2019 р.

Фото до новини

Андрій Садовий прокоментував звинувачення САП під час перерви в засіданні суду в справі індустріального парку. Окрім того, він зазначив, що багато з тих активів, про які говорили представники САП, зокрема квартира та земля, насправді не є у власності родини. Також мер наголосив, що вимагатиме покарання для тих осіб, які заблокували надходження 147 мільйонів гривень на рік у бюджет міста й країни.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Вартість, яку отримав бюджет міста, — середньостатистична — така ж, як у Польщі та Чехії. Але ми забуваємо, що в них ВВП в 7 разів вище, аніж в Україні. Не забуваймо, що 2015 рік — це рік, фактично, після Ілловайська, Дебальцева, агресії, і взагалі якийсь інвестор захотів сюди прийти! Але його зразу починають лупити — як можливо і де можливо. Це бандитизм із боку людей в державних органах, які починають такі справи», — зауважив міський голова.

Окрім цього, Андрій Садовий прокоментував звинувачення представника САП щодо активів, якими, за його словами, начебто володіє.

«Щодо застави 50 млн. грн - у нас в родині немає таких коштів. Я надіюся, щоб суд прийме рішення відмовити прокуратурі. Усі ті ділянки разом дорівнюють 0,1. Це ділянка по периметру мого будинку. Він назвав якусь квартиру - то ми її продали, щоб купити недобудований будинок у 2013 році. Власне, загалом у нас є будинок, де ми живемо, є 2 машини — шкода і мерседес - бус, щоб дітей возити, скоро йому буде 10 років», — зазначив міський голова.

Мер також заявив, що вимагатиме покарання для людей, через яких місто й держава недоотримали мільйони податків, а мешканці — тисячі робочих місць із європейським рівнем заробітної плати.

«Суд би мав припинити цю справу, і я проситиму суд покарати людей, які це все ініціювали. Їхні дії унеможливили надходження до бюджету орієнтовно 147 млн грн. на рік. За два роки ми не отримали приблизно 300 мільйонів гривень на рік, не створено 3 тисячі робочих місць. Це злочин, і винні мають бути покарані. Я все робив у межах чинного законодавства, і правий на 100%», — додав Андрій Садовий.

За його словами, земельна ділянка, про яку йдеться, є у власності громади Львова, тож жодних зауваг щодо управління нею не було і не могло бути.

«Ця земля є у власності громади міста Львова. 8 апеляційний адміністративний суд підтвердив наше право. Також ми підписали меморандум з Рясне-Руською сільською радою. Ми живемо дуже по-добросусідськи. У більшості випадків у світі інвестор будує на ділянці, яка є його власністю. Ми повинні розуміти ризики України. Україна була у війні. Як можна будувати щось на орендованій землі, коли ззаду стоїть прокурор і вирішує забрати ділянку? Це на голову не налазить і є поза межами здорового глузду», — підкреслив мер.

Нагадаємо, сьогодні в Києві в Антикорупційному суді триває розгляд справи про обрання запобіжного заходу меру Львова. Йдеться про будівництво індустріального парку у Львові на 3000 робочих місць.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів