Рішення Ратуші про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові знову чинне, - черговий суд

15:08 4 березня 2021 р.

Фото до новини

ЛКП „Зелене місто“ може продовжувати спорудження механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.

Сьогодні, 4 березня, Восьмий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги у справі щодо будівництва сміттєпереробного заводу, залишивши чинним рішення виконавчого комітету щодо затвердження містобудівних умов та обмежень на будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 4 березня відмовлено в задоволенні апеляційної скарги Йосипа Дудича у справі щодо будівництва сміттєпереробного заводу. Відтак, залишено в силі рішення Львівського окружного адміністративного суду від 9 жовтня 2020 року, яким відмовлено у задоволенні позову у справі за позовом до виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення щодо затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об'єкта будівництва на будівництво ЛКП „Зелене місто“ механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13», — повідомила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Таким чином рішення виконкому «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на будівництво ЛКП „Зелене місто“ механіко-біологічного комплексу перенавантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13» є чинним і його дія не зупинена жодними судовими рішеннями.

Нагадаємо, ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 29 січня 2020 року (дію якої було відновлено постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 8 лютого 2021 року) було зупинено дію рішення виконавчого комітету ЛМР «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на будівництво ЛКП «Зелене місто» механіко-біологічного комплексу перенавантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.

Визначено генпідрядника, який будуватиме сміттєпереробний завод у Львові, - ЛМР

Львів будує бюджетоспалювальний завод, від яких відмовляються у Польщі і яким не вірять у Здолбунові, - експертка

ЄБРР кредитує у Львові побудову сміттєзаводу застарілої технології і на аварійній ділянці, - експертка

Верховний Суд опосередковано підтвердив заборону будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів