Верховний Суд опосередковано підтвердив заборону будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

18:18 27 серпня 2020 р.

Фото до новини

Верховний Суд 19 серпня відмовив місту у відкритті касаційного провадження на постанову суду про заборону будівництва сміттєпереробного заводу.


Відео: Львіський пресклуб

Натомість директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелени Пайонкевич наголошує, що це рішення Верховного Суду стосується лише порядку слухання цієї справи і ніякого рішення щодо законності чи незаконності містобудівних умов винесено не було.

Про це пресслужба ЛМР повідомила DailyLviv.

«Зараз справа знаходиться на розгляді в Окружному адміністративному суді... Рішення щодо наших містобудівних умов та обмежень ще не прийнято», — зазначила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, 8 липня, Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв ухвалу про повернення на розгляд у суд першої інстанції справи щодо визнання протиправним рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу. Втім, як зазначають у ЛКП «Зелене місто», це рішення жодним чином не забороняє проводити підготовчі роботи, які передують будівництву заводу, і тендерні процедури щодо визначення головного підрядника.

Додамо, 29 січня Львівський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу щодо призупинення рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу. 22 квітня вказану ухвалу Львівський окружний адміністративний суд скасував, а провадження у справі закрив.

Відповідно до проєктних рішень, передбачається будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на ділянці, площею 9,66 гектара, потужністю 250 тис. тон на рік. Загальна площа забудови становить 21 902 квадратних метрів, тривалість будівництва — 24 місяці, а кількість нових робочих місць — 144 працівники. Загальна кошторисна вартість будівництва всіх стадій, включно з вартістю будівельних робіт та устаткування, — 1,167 млрд грн.

Львів будує бюджетоспалювальний завод, від яких відмовляються у Польщі і яким не вірять у Здолбунові, - експертка.

ЄБРР кредитує у Львові побудову сміттєзаводу застарілої технології і на аварійній ділянці, - експертка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів