Псевдомінер у Львові був розумово відсталим, але мінував вокзал і лікарню швидкої допомоги

12:42 21 грудня 2021 р.

Фото до новини

Залізничний райсуд Львова визнав чоловіка винним у завідомо неправдивому повідомленні про замінування.

Про це інформує  «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 17 грудня, пише Dailylviv.com.

21 жовтня 2021 року о 19 годині 34 хвилини громадянин з метою привернути до себе увагу, подзвонив на «102» і сповістив про загрозу вибуху у місті Львові. Це призвело до безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки повідомлення.

22 жовтня приблизно о 2 годині 24 хвилини подзвонив на лінію екстреного виклику «101» та заявив про замінування Головного залізничного вокзалу міста Львова. Як наслідок дезорганізовано роботу залізничного вокзалу та евакуйовано близько 95 осіб.

22 жовтня 2021 року близько 2 години 48 хвилин зателефонував на лінію «103» швидкої медичної допомоги у Львівській області та збрехав про загрозу вибуху через замінування КНП «Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова». Через це довелося евакуювати близько 150 осіб.

У судовому засіданні громадянин вину визнав і щиро розкаювався. Наразі він перебуває у Вікторівському психоневрологічному інтернаті.

Рішенням Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 19.08.2010 року чоловіка  визнано недієздатним, водночас, за висновком експерта, у період інкримінованих йому дій обвинувачений хронічним психічним захворюванням, недоумством чи іншим хворобливим розладом психічної діяльності не страждав, а виявляв розумову відсталість в ступені помірно вираженої дебільності з емоційно-вольовими порушеннями. Вважається, що через розлади інтелектуальної та емоційно-вольової сфери чоловік під час скоєння злочинів не повною мірою міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Але за своїм психічним станом  він не потребує  застосування примусових заходів медичного характеру.

Суд призначив покарання 4 роки позбавлення волі, звільняючи засудженого з іспитовим строком 3 роки.

Замінування трьох торгівельних центрів у Львові

Евакуйовано 200 людей: хмельниччанин замінував залізничний вокзал у Львові

У Львові евакуювали дві тисячі осіб: мін не виявлено

48-річна львів’янка повідомила про замінування головного управління і відділу поліції

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів