Прикордонниці продавали інформацію зі закритих державних баз даних

16:16 13 березня 2024 р.

Фото до новини

ДБР у взаємодії з СБУ викрило правоохоронниць на початку 2024 року.

Про це інформує ДБР, пише DailyLviv.com.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо двох прикордонниць, які продавали інформацію з закритих державних баз даних.

Обвинувальні акти направлено до суду.

ДБР у взаємодії з СБУ викрило правоохоронниць на початку 2024 року. Жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомі, однак діяли за подібною схемою. До них через посередників зверталися чоловіки призовного віку, які планували їхати за кордон з проханням перевіряти у базі даних інформацію щодо них. Зокрема, чи не розшукує їх військкомат як таких, хто уникає призову на військову службу.

Копіювання інформації зі закритих баз даних щодо однієї особи коштувало 150 доларів США. Частину грошей брали посередники, до яких зверталися «клієнти».

Обох прикордонниць судитимуть за несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

Одну з них судитимуть ще й за несанкціоноване копіювання інформації, що призвело до її витоку, вчинене повторно (ч. 3 ст. 362 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Військовослужбовиць відсторонили від виконання обов’язків та перевели для проходження служби в один з бойових центрів на Чернігівщині.

Раніше ДБР вже скерувало до суду обвинувальні акти щодо двох посередників. Їх обвинувачують у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як писав DailyLviv.com раніше, працівники територіального управління ДБР Львова у взаємодії з УВБ Держприкордонслужби ззатримали на гарячому військовослужбовицю Мукачівського прикордонного загону, яка продавала «пакет послуг» щодо набуття громадянства іншої країни та безперешкодного перетину кордону за цим документом. 

Читайте також: Запропонував прикордонниці на Львівщині $1 тисячу за пропуск до Польщі двох ухилянтів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів