Поліціянтів у час війни лікуватимуть усюди безоплатно

19:32 18 березня 2022 р.

Фото до новини

Працівникам поліції дозволено оперативне розмінування: виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів.

Про це йдеться у законопроєкті №7147 "Про додаткові повноваження працівників Національної поліції України в умовах війни", який депутати Верховної Ради ухвалили 15 березня, пише Dailylviv.com.

Серед додаткових повноважень поліціянтів:

▫️ Безоплатне одержання - за письмовим запитом - від державних органів, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб державної форми власності інформації, необхідної для виконання завдань та повноважень поліції, зокрема про військовополонених.

▫️ Конвоювання осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, узятих під варту, обвинувачених або засуджених до позбавлення волі, а також охорона їх у залі суду.

▫️ Утримування в ізоляторах тимчасового тримання осіб, затриманих за вчинення кримінальних або адміністративних правопорушень, осіб, щодо яких як запобіжний захід застосовано тримання під вартою, осіб, підданих адміністративному арешту, а також обвинувачених і засуджених.

▫️ Оперативне розмінування: виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів.

▫️ Техніко-криміналістичне забезпечення огляду місця події, в тому числі, пов’язаної з пожежами, та спеціальні вибухотехнічні роботи за фактами скоєння вибухів, надходження повідомлень про виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, загрозу вибуху.

▫️ Представництво та виконання зобов’язань України в Міжнародній організації кримінальної поліції – Інтерполі. 

▫️ Співробітництво з Європейським поліцейським офісом (Європолом).

▫️ Збір біометричних даних осіб, у тому числі шляхом дактилоскопіювання.

▫️ Адміністративний нагляд відповідно до закону.

Закон також передбачає, що на час воєнного стану атестування поліційних не проводиться. Поліцейські призовного віку на ввесь період їх служби в поліції отримують відтермінування від призову.

Також під час воєнного стану поліцейським гарантується безоплатне медичне забезпечення в закладах охорони здоров'я будь-якої форми власності.

Скорочений порядок надання дозволу на придбання, зберігання та носіння мисливської, вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї

У поліцію Львівщини надійшло 3 тис сигналів про підозрілих осіб і 550 про дрони та квадрокоптери

У поліцію Львівщини надходить багато повідомлень про підозрілих осіб та позначення для ймовірного наведення ракетних ударів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів