Підліток на замовлення рф палив автівки ЗСУ

14:32 5 серпня 2024 р.

Фото до новини

За даними слідства, підозрюваний на початку липня 2024 року отримав від спецслужб рф «замовлення» на підпал службових військових автівок.

Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфери оборони Західного регіону повідомлено про підозру мешканцю Волочиського району за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, а також організації закінченого замаху на умисне знищення чужого майна шляхом підпалу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1 та ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194  КК України).

За даними слідства, підозрюваний на початку липня 2024 року отримав від спецслужб рф «замовлення» на підпал службових військових автівок. 

Читайте також: Підліток за гроші ФСБ намагався спалити приміщення ТЦК

Встановлено, що для виконання цілей він залучив мешканців регіону, які за гроші кидали у цей транспорт «коктейлі Молотова» та надсилали організатору фото або відеопідтвердження виконаної роботи. 

За кожен знищений автомобіль організатор і виконавці отримували гроші. Ціна послуги коливалась від 500 до 1000 доларів США. Задокументовано кілька епізодів такої злочинної діяльності. 

Під час обшуку житла організатора виявлено та вилучено мобільні телефони, квитанції, банківські та телефонні сім-карти, закордонний паспорт, понад 128 тисяч гривень та інші речові докази.

Читайте також: Підпалювали авто військових. Затримали шістьох кур'єрів доставлення їжі

Наразі 18-річному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Перевіряється причетність до злочину  інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Хмельницької області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України та за сприяння спецпідрозділу поліції «КОРД». 

Нагадаємо, у Львові затримали двох завербованих РФ підлітків, які палили автівки військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів