У Львові затримали двох завербованих РФ підлітків, які палили автівки військових (відео)

10:06 19 липня 2024 р.

Фото до новини

У російських медіа це видавали за самовільну ініціативу українців проти мобілізації.

Про це повідомила поліція Львівщини, пише DailyLviv.com.

За перешкоджання законній діяльності Збройних сил України 17-річному та 18-річному львів’янам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

8 липня до поліції надійшло повідомлення про пожежу – зайнявся автомобіль Mitsubishi Pajero. Вогнем пошкоджено моторний відсік та передня частина авто. На місці події працювали рятувальники та слідчо-оперативна група  відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції № 2.

Читайте також: Спецслужби РФ залучатимуть українських журналістів до співпраці від імені популярних західних медіа

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники причетні ще до двох випадків підпалів автомобілів військовослужбовців у Львові, які стались 10 липня. Фігуранти підпалили позашляховик Jeep Grand Cherokee та мікроавтобус Volkswagen Сrafter.    

Вони діяли за вказівками російських спецслужб, які отримували в одному з телеграм-каналів. За гроші їм пропонували підпалювати авто військовослужбовців, які надалі в російських медіа видавали як автомобілі працівників ТЦК та СП, аби видати це у ворожих медіа за самовільну ініціативу українців проти мобілізації.

Поліціянти встановили, що авто належить військовослужбовцю Збройних сил України, який проходить лікування у Львові після поранення. На місці події виявили речові докази, які вказували на те, що причиною займання позашляховика став навмисний підпал.

Читайте також:  Спецслужби РФ вербують українських підлітків для розсилання фейкових повідомлень про замінування

До розкриття злочину були залучені оперативники карного розшуку поліції Львівщини та Управління Служби безпеки України у Львівській області, а також співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини. Двох львів’ян віком 17 та 18 років поліціянти затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочинів та обрання їм запобіжних заходів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів