Оперативники СБУ прийшли з обшуком до соліста львівської опери

20:54 16 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Миколи Санжаревського в інтернет-мережі «Facebook»

Служба безпеки України розпочала перевірку діяльності Миколи Санжаревського.

Речник управління Служби безпеки України у Львівській області Олег Александров повідомив у вівторок, 16 січня, кореспонденту інформаційної агенції УНІАН, що оперативники СБУ прийшли сьогодні з обшуком у помешканні соліста Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Миколи Санжаревського, якого активісти сайту «Миротворець» включили до своєї бази через нібито антиукраїнські погляди.  Він також уточнив, що слідчі дії проводяться в рамках раніше відкритого кримінального провадження за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації), яка карається позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років.

Про це повідомили в інформаційній агенції УНІАН, де також нагадали: «Служба безпеки України розпочала перевірку діяльності соліста Львівського театру опери та балету імені Крушельницької, якого активісти сайту «Миротворець» включили до своєї бази через нібито антиукраїнські погляди. Відповідні дані з’явилися на сайті 8 січня. За даними СБУ, в 2015 році стосовно цього працівника Львівського театру опери та балету вже проводилась перевірка, йому було винесено офіційне застереження».

Речник управління Служби безпеки України у Львівській області Олег Александров пояснив: «Тоді не було достатніх доказів та складу злочину, аби розпочати проти нього кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду, але були певні підстави надати йому офіційне застереження. Наразі СБУ розпочала нову юридичну перевірку діяльності цієї особи, після завершення якої будуть прийняті відповідні рішення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів