Новий коронавірусний штраф за порушення порядку обов'язкової самоізоляції

22:50 30 березня 2021 р.

Фото до новини

За цією статтею буде передбачений штраф у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це від 3,4 тис. до 8,5 тис. грн.

В Україні уже понад 1,7 млн осіб захворіли на коронавірус. Київ і ще 10 областей перебувають у «червоній» зоні карантину, а деякі регіони на межі потрапляння в неї. Незважаючи на всю серйозність ситуації, деякі громадяни нехтують правилами самоізоляції, і Кабмін запропонував запровадити за це адміністративну відповідальність. 

Про це повідомило Слово і діло, пише Dailylviv

Відповідний законопроєкт уряд Шмигаля зареєстрував у Верховній Раді наприкінці 2020 року. Нещодавно ініціативу рекомендував схвалити профільний комітет.

Законопроєкт пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення частиною, в якій передбачена адміністративна відповідальність за порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби.

За цією статтею буде передбачений штраф у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це від 3,4 тис. до 8,5 тис. грн.

Решта штрафів залишаться на колишньому рівні:

- за порушення правил карантину, а також санітарно-гігієнічних і протиепідемічних правил – 17-34 тис. грн для громадян та від 34 тис. до 170 тис. грн для чиновників;

- за перебування в громадських місцях без маски – 170-255 грн.

3 тисячі ковід-ліжок на травень,- мер Львова озвучив план. Перелік медзакладів

Резерв ліжок у Львові збільшують до 2 тис, але за такої динаміки захворювання цього не вистачить,- мер

У Польщі отримали дві дози вакцини проти коронавірусу понад 2 млн осіб, а в Україні - 2 особи

США, Китай і Росія ще не підписали заклик про міжнародну угоду для боротьби з пандеміями

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів