На вихідця з Львіщини "вішають" підготовку теракту

11:05 26 вересня 2013 р.

Про це з посиланням на джерела в міністерстві внутрішніх справ пише київська газета "Сегодня".

За наданою ними київському виданню інформацією, сумнозвісного "караванського стрілка" – Ярослава Мазурка, який народився в місті Кам’янка-Бузька на Львівщині й котрого правоохоронці звинуватили у вбивстві трьох охоронців столичного торгівельного центру "Караван", підозрюють ще й у підготовці теракту. Джерела газети "Сегодня" в МВС стверджують також, що поширена (можливо, навмисно) правоохоронцями версія про крадіжку Мазурка в "Каравані" флешки є неправильною.

Насправді він нібито вкрав там зарядку зі спеціальним акумулятором (схожим на батарею АА) ціною 235 гривень, кепку-блейзер з розкладки "Все по 6 гривень" і кілька шкарпеток, також купив хліб і молоко. А коли розраховувався на касі, то відеокамера чітко показала – дістав 45 гривень і заплатив за покупки (крім краденого). Але якби йому потрібна була просто батарейка АА, то міг її купити, як і блейзер зі шкарпетками – на все грошей вистачило би, не довелося б красти з пістолетом у кишені.

Однак вибухотехніки стверджують, що саме такий акумулятор служить зазвичай конденсатором для ініціювання вибухового пристрою. Звичайна ж батарейка не підходить.

Відтак, за даними джерела газети "Сегодня" в МВС, слідство роззлядає таку версію: "Серйозними людьми готувався вибух, і Мазурку доручили дещо підготувати... А він засвітився, вбив людей, сам утік, переховувався... Можливо, це й стало причиною його самогубства: він зрозумів, що йому не пробачать "проколу" замовники, та ще й вся міліція ловить".

Натомість прес-службі київського главку міліції версію про теракт офіційно не підтверджують. А інші подробиці не коментують, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, 26 вересня вдень охоронець ТРЦ "Караван" на вул. Луговій в Києві помітив, що один з відвідувачів у торговельному залі вкрав товар. Чоловікові запропонували пройти до кімнати охорони, де під час з'ясування ситуації він вихопив пістолета і відкрив вогонь. Убивши на місці трьох охоронців, а четвертого важко поранивши, зловмисник втік з місця злочину. Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця було розіслано в Росію і Бєларусь. 

5 жовтня Віталій Захарченко заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім'я Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах. Державні ж охоронці переконують, що Мазурок у них не працював. 

9 жовтня Віталій Захарченко заявив, що на місці вбивці трьох охоронців столичного гіпермаркету "Караван" вже здався б міліції. 

"Людина, яка скоїла цей злочин,.. я б на його місці звернувся до правоохоронців і здався б", – сказав Захарченко, коментуючи припущення щодо можливого самогубства загнаного в глухий кут підозрюваного Ярослава Мазурка. 

10 жовтня Мазурка оголосили в міждержавний розшук. 

22 жовтня повідомлялося про можливі жертви Мазурка, яких він міг вбити в районі Оболоні і Лук'янівки (Київ). 

Тіло чоловіка з паспортом Ярослава Мазурка було знайдено 7 листопада в Києві. Повідомлялося, що він помер від вогнепального поранення. Попередня версія загибелі – самогубство. Поряд з тілом знайшли пістолет. 

8 листопада в прес-службі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що відбитки пальців тіла чоловіка, знайденого в Києві, повністю збігаються з відбитками пальців підозрюваного у вбивстві охоронців "Каравану" Ярослава Мазурка. 15 листопада експертиза ДНК підтвердила, що в лісопосадці біля Сирецького парку в Києві був виявлено тіло Мазурка. 

17 листопада Мазурка поховали в Києві на Північному кладовищі.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів