На Сколівщині жорстоко побили і пограбували активіста, який захищає ліс від вирубування (відеокоментар)

20:59 23 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні вранці 44-річного Василя Василитина забрала швидка до Сколівської районної лікарні. Чоловік вже сім років бореться з незаконними вирубками у селі Лавочне та сусідніх селах району.

Раніше він розповідав LMN, що впродовж останніх кількох місяців ситуація стала вкрай гострою: ліс рубають щодня. Про це пише DailyLviv.

«Вранці Василю подзвонили і покликали приїхати до Славської громади. Йому часто виписують штрафи за нібито неправдиві виклики: кожного разу, коли ми затримуємо лісовози, Василь дзвонить до поліції. Ми не можемо стверджувати, що завжди ліс рубають незаконно. Знаємо тільки, що про жодну з рубок ніхто не радився з громадою, що вже є порушенням. Викликаємо поліцію. Вони реагують по-різному, інколи кажуть, що то неправда. Сьогодні вранці Василю хтось подзвонив і сказав, що нібито треба з‘явитись через неправдивий виклик поліції. Він зібрався, пішов. А на дорозі побачив лісовоз, дав знати нам, ми почали збиратись», – розповідає LMN Любомира Наумова із Лавочного.

Разом з Василем Василитиним 60-річна жінка виходить ледь не щодня, аби зупиняти лісовози. Каже, коли до села приїхали журналісти, рубки зупинились на день, а зараз рубають щодня.

«Поки ми збирались, Василя прив‘язали до машини і почали бити. Всі ситуації він фіксує на відеокамеру, то поки один його бив, інший забрав телефон і почав видаляти всі відео. Тепер ніхто не знає, де той телефон. А Василя забрала швидка до лікарні. Зараз жінка збирається їхати до нього», – розповідає Любомира.

За словами жінки, на місце події приїхав керівник Славського підприємства «Галсільліс» Віталій Павлов. Він заявив, що теж постраждав та збирається їхати знімати побої.

«У нас ліс вивозять день і ніч. Скоро діти не будуть знати, як та ялинка жива виглядає. А як хто з села піде просто дров набрати, то вже зразу штраф. Ми виходимо, зупиняємо ті машини, стараємось боротись, але якщо вже дійшло до такого, то ситуація критична. Переб‘ють нас, та й усе», – додає Любомира Наумова.

Цю ситуацію коментує у ФБ активіст зі Сколівщини Володимир Явдик. Крім того, він розповідає про безпрецедентні вирубування у селі Рожанка. 

Майже тисячу кубометрів ділового лісу вивозять "чорні лісоруби" щодня зі Сколівщини, стверджує Володимир Явдик. На його думку, "чорні лісоруби" - це є лісгоспи. Вирубують все і нічого не засаджують. 

Село на Львівщині повстало проти всіх лісорубів

16 лісгоспів Львівщини приховують інформацію про пів мільйона гектарів лісів

Антонов збудує у Славському гарніший курорт, ніж Коломойський - у Буковелі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів