На Львівщині замовили вбивство адвоката

09:30 16 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Поліція попередила замовне вбивство адвоката та затримала організатора злочину.

Про це повідомили в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що житель Львівщини найняв кілера для вбивства керівника адвокатського бюро. Однак правоохоронці інсценували вбивство – і врятували життя людини. В результаті спецоперації оперативники Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції та його територіального підрозділу у Львівській області, слідчі поліції Львівщини спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції та прокуратурою Львівської області затримали організатора особливо тяжкого злочину.

На початку жовтня правоохоронці отримали інформацію про підготовку замовного вбивства та пошук кілера для ліквідації жертви. Під час її відпрацювання було встановлено особу майбутньої жертви, організатора злочину та безпосередньо виконавця.

Організатором виявився житель Львівщини. Переслідуючи корисливі мотиви, він підшукав виконавця злочину та пообіцяв заплатити за вбивство керівника адвокатського бюро сім тисяч доларів. Смерть адвоката давала можливість фігурантові заволодіти його майном.

Операція з попередження замовного вбивства та затримання його організатора проходила під контролем правоохоронців – від початку проведення перемовин між організатором та виконавцем, ініціювання вбивства до затримання фігурантів. Слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативники ДСР, УСР та ДВБ Нацполіції спільно з прокуратурою Львівщини задокументували факт передачі частини коштів – 1200 доларів – на так звані поточні витрати та придбання зброї.

Під час передачі грошей організатор надав кілеру фото та необхідні дані про потенційну жертву. Крім того, з’ясовано, що організатор вбивства має дружні стосунки з колишньою дружиною потерпілого. Її причетність до злочину буде перевірятися у межах досудового розслідування.

13 листопада правоохоронці провели інсценування особливо тяжкого злочину. Організатор отримав фото з місця вбивства як доказ виконаного «завдання». А в четвер, 14 листопада його затримали під час передачі виконавцю частини від обіцяної винагороди – 49 тисяч гривень.

Фігуранта затримали. Розслідуються кримінальне провадження за частиною 3 статті 27, частиною 1 статті 14 та пунктом 11 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України, які передбачають позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Як інформував «ЩЛ», 12 листопада у Львові затримали підозрюваного у вбивстві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів