На Львівщині виявили в рейсовому автобусі 4298 кг м’ясопродуктів і сиру (оновлено)

13:20 5 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДФС

Контрабандні товари намагалися перевезти в порожнинах підкрильників чотирьох робочих коліс, під сходами та ряду задніх сидінь і під обшивкою стелі.

«Учора в пункті пропуску «Рава-Руська» прикордонники Львівського загону, співробітники СБУ та митниці виявили значну партію м’ясопродуктів та сиру, які були заховані в конструктивних особливостях автобуса. Інформація про можливе незаконне ввезення товарів надійшла від представників СБУ», – повідомили сьогодні, 5 серпня, Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, де також розповіли подробиці:

«Рейсовий автобус прямував на в’їзд в Україну з Томашева до Немирова. Під час оформлення та проведення поглибленого огляду правоохоронці викрили сховки, які були набиті товарами. Зокрема, в порожнинах підкрильників чотирьох робочих коліс, під сходами та ряду задніх сидінь, під обшивкою стелі знаходилися чотири тонни м’ясопродуктів та різних видів сиру.

Наразі товар вилучено та передано працівникам фіскальної служби. Вартість конфіскату встановлюється».

Про це повідомили сьогодні, 5 серпня, на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління ДФС запевнили, що контрабандні м’ясопродукти й сир виявили його працівники, а також розповіли подробиці:

«Учора, 4 серпня,, в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська – Гребенне» під час митного контролю рейсового автобуса працівники митниці виявили факт незаконного переміщення продуктів харчування. Їх намагався ввезти до України громадянин України, водій одного з ТзОВ Львівщини.

Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про можливе переміщення прихованих від митного контролю товарів. Було прийнято рішення про поглиблений огляд автобуса.

За допомогою технічних засобів митного контролю у його конструктивних порожнинах митники знайшли 4298 кілограмів продуктів. Зокрема, різні види сирів – твердий, кисломолочний, плавлений, а також копчене сало з м’ясом.

Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Продукти, вартість яких буде встановлено додатково, вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів