12-тонну систему для виготовлення сигарет везли через митницю як обладнання для харчових продуктів

13:28 18 жовтня 2024 р.

Фото до новини

9 жовтня в пункт пропуску «Краківець-Корчова» у напрямку «виїзд з України» прибула вантажівка DAF.

Про це повідомила Львівська митниця, пише DailyLviv.com.

Згідно з товаросупровідними документами, автомобіль переміщував  «обладнання для пакування харчових сипучих продуктів»  на адресу однієї з чеських фірм. Загальна вартість товару, згідно з рахунком-фактурою, близько 710 тис. гривень.

Однак під час огляду авто працівники митниці встановили, що замість заявленого в декларації товару  переміщується вживана «комплексна система для виготовлення та упакування сигарет з фільтром торгової марки «XUCHANG TOBACCO MACHINERY» модель ZJ114,  в розібраному стані, вагою майже 12 тонн. Загальна вартість такого вантажу – майже 10 млн гривень.

Читайте такожЛьвівські митники у багажнику автівки виявили сигаретну машину «TREZO 1000»

Крім того, 15 жовтня на митному посту «Городок» працівники митниці провели переогляд  іншої вантажівки, яка  згідно з поданою до митного контролю документації, також переміщувала «Обладнання для пакування харчових, сипучих продуктів» в розібраному вигляді.  Товар адресувався чеському підприємству, а відправником значилась львівська фірма. 

Насправді як встановили митники, у  транспортному засобі була вживана «Лінія для пакування сигарет HLP-180» в розібраному вигляді. Орієнтовна вартість товару становить 10 млн гривень.

Таким чином встановлено, що для здійснення митного контролю та оформлення вантажів відправники подали документи, в яких містяться неправдиві відомості щодо найменування і вартості  товарів.

Щодо обох випадків працівники митниці  склали адмінпротоколи про порушення митних правил, відповідно до ч.1 ст. 483 МКУ. 

Повідомлення про ці факти було скеровано до ТУ БЕБ у Львівській області за ознаками злочину передбаченого ст.201-3 ККУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів