Контрабандних сигарет на 12 млн грн затримали в автоцистерні, яка перетинала кордон України (відео)

22:08 24 листопада 2023 р.

Фото до новини

Водій подав до митного контролю декларацію, в якій вказав відсутність у нього будь-яких товарів.

Про це інформує Чернівецька митниця, пише DailyLviv.com

 Митники виявили 349 ящиків тютюнових виробів у «порожній» цистерні.

Вночі 24 листопада під час митного контролю посадові особи Чернівецької митниці виявили не задекларовані та приховані від митного контролю 174 500 пачок сигарет в автоцистерні для перевезення зрідженого газу.

Водій автоцистерни, що прямував до Румунії у службових справах, подав до митного контролю декларацію, в якій вказав відсутність у нього будь-яких товарів.

Проте, за допомогою оглядової рентгенотелевізійної техніки митники виявили сторонні вкладення в цистерні. Після демонтажу люка, який розміщений в задній стінці цистерни,  у спеціально виготовленому тайнику, виявлено приховані від митного контролю сигарети марки «Ashima» без марки акцизного збору.

Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. 

Сигарети, вартість яких складає понад 12 млн грн, а також напівпричіп-цистерну вартістю 700 тис.грн, яким сигарети переміщували, тимчасово вилучено до рішення суду.

Нагадаємо, що санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів зі спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення цих товарів через митний кордон України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів