На Львівщині викрили мільйонні махінації

10:48 13 грудня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: ukrinform.ua

Служба безпеки України викрила на Львівщині масштабні махінації зі соцвиплатами через професійні захворювання.

Про це повідомили в СБУ, де також розповіли, що внаслідок зловживань посадовців спеціалізованої медустанови Фонд соціального страхування втратив понад мільйон гривень. Працівники СБУ з’ясували, що голова однієї з лікарських експертних комісій протягом року спільно з іншими посадовцями безпідставно встановлювали працівникам місцевих промислових підприємств діагнози щодо набуття профзахворювань. Сфальсифіковані медичні висновки у подальшому використовували для незаконного отримання щомісячних соціальних виплат.

Наразі голові ЛЕК здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 1 статті 366 (службове підроблення), частиною 4 статті 27 (співучасть у злочині), частиною 1 і 3 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Четверо інших фігурантів справи підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 366 та 358 КК України.

Обвинувальні акти щодо них скеровано до суду. Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як інформував «ЩЛ», СБУ заблокувала на Львівщині діяльність організованого угруповання, учасники якого незаконно продавали інформацію зі закритих державних інформаційних ресурсів, зокрема військового характеру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів