На Львівщині судитимуть керівника ГО – за розтрату майже 900 тисяч гривень з обласного бюджету

12:25 7 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласної прокуратури, цією установою направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника громадської організації, котрий незаконно розтратив майже 900 тисяч грн, виділених з обласного бюджету на здійснення робіт з підготовки до видання книги енциклопедичного характеру про Львів.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 7 квітня:

«Прокуратурою Львівської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника громадської організації, який незаконно розтратив майже 900 тисяч грн, виділених з обласного бюджету на здійснення робіт з підготовки до видання книги енциклопедичного характеру про місто Львів. Дії посадовця кваліфіковано за частиною 1 статті 210 (нецільове використання бюджетних коштів), частиною 2 статті 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки), та частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем). 

Досудовим розслідуванням з’ясовано, що він здійснив нецільове використання цих коштів, оплату виконаних робіт проводив у завищених обсягах, а частину грошей привласнив. На майно обвинуваченого накладено арешт, в межах провадження прокуратурою подано позов про стягнення завданої обласному бюджету шкоди. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до п’яти років зі штрафом та позбавленням права обіймати певні посади».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів