На Львівщині штрафи – менші за завдану шкоду

10:36 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Наприклад, за кредит на суму 5 тисяч грн., отриманий завдяки підробці документів, розплачуються 680-ма гривнями.

Як інформує сьогодні, 8 жовтня, із громадськістю обласного управління МВС, міський суд у Самборі виніс рішення в справі про підроблення документів 44-річним мешканецем цього райцентру, котрий раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Але оскільки впродовж тривалого часу ніде не працював, то вирішив поповнити хронічну нестачу грошей за рахунок кредиту.

Однак надав в одну з кредитних установ у Самборі підроблені документи – фіктивні довідки про доходи. А отриманий кредиту на суму 5 тисяч гривень використав на власні потреби.

Тож погашати кредитну заборгованість і обслуговувати кредит не зміг. Відтак правоохоронцями за цим фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Своєю чергою, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину й призначив йому покарання у вигляді штрафу в сумі 680 гривень. Хоч той обдурив кредитну установу на значно більшу суму – 5 тисяч гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів