На Львівщині СБУ викрила ще двох митників на хабарі

18:39 22 травня 2021 р.

Фото до новини

Працівники Служби безпеки України викрили двох інспекторів митного поста «Угринів» Львівської митниці ДФС на систематичному отриманні хабарів.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що посадовці впродовж тривалого часу використовували корупційний механізм одержання неправомірної вигоди від комерсанта. За фіксовану суму ділки обіцяли не створювати штучних перешкод під час митного оформлення кожної партії імпортних товарів у межах неоподаткованої норми.

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області, пише Dailylviv.  

Наразі двом інспекторам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Тривають слідчі дії. Також перевіряється причетність інших співробітників митниці до корупційних схем.

Викриття проводились оперативниками Управління СБУ у Львівській області спільно з ВБ митниці під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Прокуратура у своєму повідомленні додала, що упродовж квітні – травня 2019 року двоє співробітників митного поста «Угринів»  впровадили схему систематичного отримання від громадянина України неправомірної вигоди: чоловік регулярно з Республіки Польща перевозив в Україну господарські та побутові товари (побутова хімія, користовані автомобільні шини, велосипеди тощо), а митники за безперешкодний пропуск цих товарів щоразу отримували 1500 грн.

Оприлюднено список львівських митників, яких відсторонили від роботи через підозру в корупції

Галицькі митники розповіли про найпопулярніші контрабандні товари

Митниця - територія тероризму проти України: економічного

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів