Митниця - територія тероризму проти України: економічного

21:53 2 квітня 2021 р.

Фото до новини

Голова СБУ Іван Баканов назвав контрабанду «економічним тероризмом проти України», оскільки, за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, що недоотримав державний бюджет. З них понад 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці.

«Упродовж 2020-го та двох місяців 2021-го року за матеріалами СБУ вилучено предметів контрабанди та порушень митних правил на 534 млн гривень», – заявив голова СБУ Іван Баканов. Він зазначив, що також за матеріалами СБУ було накладено понад 138 млн штрафів, а порушникам донарахували більш ніж 2,7 млрд гривень митних платежів.

Про це повідомило Радіо Свобода, пише Dailylviv.

За його словами, загалом було знешкоджено 3 організовані злочинні угруповання, що займались саме контрабандною діяльністю, розпочато 87 кримінальних проваджень, а 52 особи засуджено.

«Окремий напрям роботи – протидія корупції саме на митному кордоні. Тут протягом 2020-2021 років СБУ відкрила 82 досудових розслідування. 109 посадовим особам повідомлено про підозру, 20 – уже засуджено», – заявили в СБУ.

За словами Баканова, від роботи відсторонили десятку посадовців митних органів.

За матеріалами Служби безпеки України буде вжита низка заходів щодо припинення діяльності контрабандних угруповань, до яких входять як юридичні, так і фізичні особи, повідомила СБУ.

Навіть карантин не зашкодив митникам перевиконати план офіційних надходжень

На українсько-польському кордоні вже чекали на три мікроавтобуси з сигаретами

На митниці у Краківці забрали новий одяг і парфуми, про які забув буковинець

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів