На Львівщині позбавили волі екс-керівника банку

10:15 21 березня 2019 р.

Дрогобицький міськрайонний суд

Дрогобицький міськрайонний суд
Фото: wikipedia.org

Керівник банку на Львівщині вводила в оману клієнтів установи та нібито укладала з ними договори депозитних вкладів.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в четвер, 21 березня: «Прокуратурою області підтримувалось державне обвинувачення в суді стосовно 55-річної екс-керівниці одного із відділень банку на Львівщині, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2, 3, 4 та 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частинами 2, 3 та 4 статті 190 (службове підроблення), частиною 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України».

«Упродовж 2012-2015 років жінка вводила в оману клієнтів установи та нібито укладала з ними договори депозитних вкладів. Псевдодокументи махінаторка скріплювала печаткою банку і власним підписом, проте, рахунки не відкривала та не реєструвала.
Обвинувачена заволоділа грошовими коштами дев’яти клієнтів на понад 928 тисяч гривень, а також коштами банку в загальній сумі майже 3,6 млн. гривень. Крім цього, зловмисниця під виглядом позики грошей у фізичних осіб шляхом обману незаконно заволоділа коштами 29 потерпілих на загальну суму понад 31 млн. гривень», – поінформували також у прокуратурі.

«Вироком Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області зловмисницю визнано винною у вчиненні інкримінованих їй злочинів та засуджено до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності на три роки, з конфіскацією належного їй майна. Прокуратурою області готується апеляційна скарга на вказаний вирок суду, у зв’язку з м’якістю призначеного обвинуваченій покарання», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів