На Львівщині неодноразово судимий зловмисник з Херсонщини вдавав з себе провідника через кордон

13:40 12 липня 2023 р.

Фото до новини

Правоохоронці викрили чоловіка за підозрою в організації незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних громадян.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Встановлено, що раніше неодноразово судимий 33-річний мешканець Херсонської області, під час дії воєнного стану, взявся переправити двох військовозобов’язаних громадян через державний кордон України – у Республіку Польща, поза встановленими офіційними пунктами пропуску. Свої «послуги» він оцінив у 3 тисячі доларів США.

Зловмисника викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області та Львівського прикордонного загону спільно з слідчими відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Підозрюваний ретельно спланував маршрут і в ніч з 8 на 9 липня доставив «клієнтів» до прикордонної ділянки на території Червоноградського району, де їх і затримали правоохоронці.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Уряд визначив тривалість розгляду звернень про бронювання військовозобов’язаних

Брав гроші за безпроблемний переїзд автобусів через кордон

Львів'янин супроводив ухилянтів за кордон України

Взвод водіїв-псевдоволонтерів з Самбірщини не повернувся з-за кордону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів