На Львівщині наркоторговців позбавляють волі на п’ять років

10:10 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.com

Про це повідомляє в понеділок прес-служба обласної прокуратури.

У її сьогоднішньому повідомленні  «Прокуратура домоглась справедливого покарання членам організованої групи» розповідається:

«Працівникам прокуратури Львівської області вдалось відстояти свою принципову позицію та домогтись справедливого покарання членам організованої групи. Останні упродовж 2007-2009 років вчиняли злочини на території Жовківського району, пов’язані з порушення законодавства у сфері обігу наркотичних засобів та, під час своєї протиправної діяльності, незаконно виготовляли, зберігали, перевозили з метою збуту, а також незаконно збували наркотичні засоби в особливо великих розмірах залежним особам.

Зазначимо, що боротьба державних обвинувачів прокуратури області розпочалась ще в 2010 році, коли Жовківський районний суд, вперше, при постановленні вироку виправдав одного із зловмисників. Додамо, що він у співучасті із іншими членами організованої групи виконував роль по підшукуванню місць вирощування снодійного маку та його збору з метою подальшої реалізації.

На той час, таке рішення суду могло призвести до уникнення членами організованої злочинної групи справедливого та об’єктивного покарання та продовження ними злочинної діяльності. Однак прокуратурою Львівської області завдяки принциповій позицій державного обвинувача та належній доказовій базі, зібраній у ході досудового розслідування, все ж таки вдалося відстояти свою позицію.

Зокрема, 24 квітня 2014 року Апеляційним судом Львівської області, за наслідками розгляду чергової апеляційної скарги державного обвинувача на вирок районного суду, посилено покарання всім трьом членам організованої групи, в тому числі і притягнуто до відповідальності раніше виправданого зловмисника. Як наслідок, зазначені вище члени організованої групи понесли справедливе покарання у вигляді позбавлення волі в межах 5 років тюремного ув’язнення та отримали додаткове покарання у вигляді конфіскації всього належного їм майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів