На Львівщині конфіскували 7 ділянок, які належали громадянам Росії: кому віддадуть

16:38 27 червня 2023 р.

Фото до новини

Ці наділи передадуть у власність держави.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

За ініціативи Служби безпеки України сім земельних ділянок у Львівській області, які належали громадянам рф – конфіскували.

Про це докладніше розповіла речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА.

Йдеться про понад 4 га землі, що розташовані в туристично привабливих районах Львівщини загальною вартістю понад 10 млн грн. Ці наділи передадуть у власність держави.

«За оперативною інформацією, власниками земель є троє громадян країни-агресорки. Наразі є готовий пакет документів, який унеможливлює право громадян рф володіти вказаними землями. Наразі суд задовольнив позов щодо конфіскації цих об’єктів. Спецслужба системно проводить заходи для викриття та блокування схем незаконних володінь землями українського народу громадянами країни-терористки», – наголосила речниця СБУ у Львівській області.

На Львівщині спіймали «на гарячому» лідера злочинного угрупування, який разом з поплічниками вимагали гроші у простих громадян за нереальні борги. Вони також навмисно створювали штучні конфліктні ситуації, аби мати з цього зиск. Якщо ж людина відмовлялася платити, то їй погрожували фізичним насильством.

«Серед громадян, у яких фігуранти намагалися «вибити» гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська. Наприклад, один військовослужбовець за вигадану заборгованість повинен був сплачувати 2 тисячі доларів щомісяця. Зловмисників затримали під час чергової передачі грошей від жертви у розмірі 40 тисяч гривень. При обшуку в його помешканні знайшли та вилучили ще 350 тисяч доларів. Зараз триває досудове розслідування, основного фігуранта справи взяли під варту. Злочинцю загрожує до 12 років ув’язнення», – розповіла Роксолана Яворська.

На Львівщині спецслужба заблокувала ще дві схеми виготовлення документів для незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку в умовах воєнного стану. Одну зі схем організували троє мешканців Львівщини, які забезпечували потенційних втікачів довідками про «непридатність» до військової служби. За 5000 доларів вони гарантували виготовити документи для уникнення мобілізації за станом здоров’я та обіцяли посприяти щодо зняття військовозобов’язаних з обліку. Оперативники затримали злочинців «на гарячому».

До іншої схеми причетні недобросовісні лікарі на чолі із керівництвом одного з медичних закладів регіону.  Ці фігуранти за 5 500 доларів оформлювали документи, які стверджували про інвалідність у людини для ухилення від мобілізації військовозобов’язаних. Оперативники викрили завідувачку одного з відділень медзакладу та її колегу під час отримання чергового траншу у розмірі 4 500 доларів США.

Щодо зрадників, які воювали проти нашої держави, то СБУ завершила досудові розслідування стосовно трьох бойовиків, учасників терористичних організацій «л/днр», які отримають вирок.

Один з них 30-річний уродженець Донецької області. У серпні 2022 року він добровільно перейшов на сторону ворога та приєднався до складу підконтрольної російським окупантам «народної міліції днр». Окупанти використовували чоловіка, як живий щит для розміновування позицій під час ведення боїв проти захисників України на південному та східному фронтах.

Інші двоє – жителі Луганської області, які з початку повномасштабного вторгнення рф перейшли на сторону загарбників. В березні 2023 року, під час бойових дій на Бахмутському та Сєвєродонецькому напрямках Сили оборони України розбили вщент позиції ворога, а зрадників взяли в полон.Їх судитимуть за трьома статями Кримінального кодексу: держзраду, участь у терористичній організації та незаконних збройних формувань. Загрожує їм 15 років за ґратами.

СБУ також завершила досудове розслідування стосовно двох прихильників комуністичної ідеології на Львівщині. Один з них уродженець Білорусі, який тривалий час проживає у Львові та має громадянство нашої держави та жителька Лисичанська, яка перебуває на Львівщині в статусі ВПО. У своїх дописах у соцмережах вони зазначали, що чекають російських «визволителів» і мріють повернутись до життя в Радянському Союзі. Їм загрожує обмеження волі на строк до п’яти років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів